Selvmotsigelser ingen hindring!

Lederen for den ekstreme organisasjonen Islam Net, Fahad Qureshi, gjør et tappert forsøk på å gjenopprette sitt fryneste rykte, men kommer i stedet i skade for å bidra med flere grunner til at regjeringen bør holde seg langt unna både ham og foreningen hans.

Vår islamistiske ridder er tøffere enn han ser ut til, så allerede i ingressen drar han våpenet ut av hylsteret, sikter og skyter treffsikkert ned sin egen sammenraskede stråmann:

Islam Net står ikke – og la meg understreke IKKE – for drap av noen som helst, hverken kvinner eller menn, eller de som har heterofile eller homofile tiltrekninger!

Det er da heller ingen som har beskyldt Quershi eller Islam Net for å stå for drap, men de tror på og anbefaler en samfunnsordning der slike drap er ønskelige. Det er mao holdningene til Islam Net som er problematiske, ikke handlingene deres. Ikke så langt, i alle fall.

Lenger ned i artikkelen gjentar han poenget, bare sånn i tilfelle andre skulle ha misforstått kritikken i like stor grad som han selv:

Islam Net har aldri henrettet noen – at jeg må presisere dette høres helt komisk ut, men det er nødvendig for å få frem poenget – allikevel er det enkelte som mener at det er Islam Net man ikke bør samarbeide med, mens det er helt greit å samarbeide med USA, som faktisk praktiserer dødsstraff.

Qureshi går heller ikke av veien for å motsi sine religiøse verdier:

Nina Hjerpset-Østlie mente at regjeringen ikke bør samarbeide med Islam Net basert på hennes personlige tolkning av Islam Nets religiøse verdier.

Det er herlig frekt, ettersom enhver raskt kan undersøke om det er noe hold den angivelig personlige tolkningen.

Islam Net – Halshugging av homofile.
Og skulle du sett: Islam Net – Steining av utro kvinner.

Herr lederen rir ufortrødent videre:

Kort oppsummert mener Hjerpset-Østlie at Islam Nets forståelse av islams rettssystem – som i bunn og grunn er det mainstream muslimer tror på – er barbarisk.

Til tross for at han i setningen før kaller det “hennes personlige tolkning”, opplyser altså Quershi at mainstream muslimer faktisk tror på nettopp Islam Nets forståelse av av islams rettsystem. Alt tyder dermed på at man kunne spart seg bryet med å finne frem lenker, for Quershi skriver jo egentlig her at min “personlige tolkning” av hva Islam Net står for er helt korrekt. Bare med den forskjellen at hva jeg synes er barbarisk, mener han er helt på sin plass – han har bare ikke så innmari lyst til å gå inn på det akkurat nå som de kanskje kan komme med på regjeringens lag og greier.

Samtidig tar han raust alle muslimer til inntekt for sin egen, utrivelige tolkning; en ikke helt ukjent fremgangsmåte blant europeiske islamister. Det er en av grunnene til at de har fått såpass mye politisk makt, både innad og utad, for gladnaive myndigheter og medier har trodd dem på deres ord om at de er representative for alle muslimer og således gitt dem en status og makt de aldri skulle hatt.

Sannsynligheten taler imidlertid for at vår venn lederen trenger litt mer øvelse i å skjule sine ekstreme holdninger for en nysgjerrig offentlighet enn det han hittil har utvist. Men å benytte både stråmenn, bortforklaringer, løgn og selvmotsigelser i en artikkel på 9492 små tegn er ikke bare-bare, dersom noen skulle tro det, så Fahad Quershi og Islam Net skal definitivt ha for forsøket.

Gratulerer!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s