Godt signal

Mens Aftenposten anbefaler regjeringen å samarbeide med den sjarmerende og menneskevennlige organisasjonen Islam Net, har det offisielle Danmark sett skriften på veggen og holdt seg derfor klokelig vekk fra åpningen av Qatars nye stormoskè i København.

I motsetning til her på berget, kom ikke talsmann for Dansk Islamsk Råd, som er ansvarlig for moskeen, Mohamed al Maimounis uttalelse om at homser er syke som noen overraskelse på danske politikere eller medier:

Det er et godt signal at sende. Ikke bare fordi Mohamed al Maimouni, talsmand for Dansk Islamisk Råd, der står bag moskeen, for nogle dage siden sagde til Morgenavisen Jyllands-Posten, at homoseksualitet er »ligesom, at man er syg.« Mohamed al Maimouni siger jo kun, hvad vi allesammen godt vidste i forvejen: At i den reaktionære udgave af islam, som såvel broderskabet som Qatar bekender sig til, er der ingen plads til den frihed og tolerance, der er grundværdier i Vesten. Udsagnet bekræfter blot, at de kræfter, der står bag stormoskeen, og som kommer til at have det daglige ansvar for den, ikke er værd at pleje nær omgang med. Det understreger kun, at det er godt, at magtens Danmark ikke legitimerede moskeen ved sin prominente tilstedeværelse.

Tvivlen skal komme stormoskeen til gode, er det blevet sagt. Man bør vende det om og sige, at tvivlen skal komme det flertal af moderate, danske muslimer til gode, som ikke identificerer sig med hverken broderskabet eller oliestaten. Havde det officielle Danmark valgt at være til stede, havde det sendt et uheldigt signal i retning af, at en særligt reaktionær udgave af islam er en god repræsentant for islam i Danmark.

Det er for øvrig ikke bare homser som er uvelkomne i den nye stormoskeen. Ved gårsdagens åpning ble de oppmøttes stemning mot den kritikerroste forfatteren Yahya Hassan så fiendtlig at han måtte eskorteres vekk av politiet:

Et anonymt øjenvidne, som Jyllands-Posten har talt med, fortæller, hvordan der opstod optræk til konfrontation, da den kontroversielle 19-årige forfatter viste sig frem.

“Der var lang kø til at komme ind omkring kl. 17, hvor der skulle være lysshow inde i moskéen i anledning af åbningen.”

“Unge andengenerationsindvandrere begyndte at råbe til Yahya Hassan: ”Du skal fandeme ikke være her. Du skal bare forsvinde.””

“Der blev en fjendtlig stemning og optræk til konfrontation.”

“Én råbte: ”Fjern ham, ellers kan vi ikke styre det her”. Så begyndte politibetjentene at snakke sammen. Derefter førte de Yahya Hassan væk,” gengiver det anonyme øjenvidne uden for moskéen.

Berlingske Tidende: Et klart signal

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.